Foto Rien Donkersloot

Contact

Adres: Torenstraat 1, 3764CK Soest
Email: info@kerkencultuursoest.nl
Telefoon: 035-6035930

Datum

sep 19 2021
Expired!

Tijd

3:30 pm - 4:30 pm

Kosten

€10.00

Labels

Concerten

Orgelconcert Rien Donkersloot

Op 19 september 2021 wordt het Van Gruisen-Van Oeckelen orgel bespeeld door organist Rien Donkersloot.
In de Oude Kerk speelt Rien o.a. werk van George Frederic Handel, Johan Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart en Felix Mendelssohn-Bartholdy. Ook horen we werken van de, wat minder bekende, Nederlandse componist Piet Post. Het concert wordt afgesloten meteen Improvisatie van de hand van Rien Donkersloot zelf.

Rien Donkersloot (1985) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af. Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af.
Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie.

Wilt u dit concert bijwonen, meldt u zich dan vooraf aan via dok-concerten@famsolleveld.nl. Zolang er plaatsen beschikbaar zijn, ontvangt u een bevestigingsmail.
Toegangsprijs is € 10,00 (contant gepast betalen), te voldoen bij de ingang van de kerk. Pinbetaling is ook mogelijk en heeft de voorkeur.

Bekijk het programma
Bekijk de CV van Rien Donkersloot
www.riendonkersloot.nl
Foto: Koos van Noppen

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This