Organist Laurens de Man

mei 16 2021

Orgelconcert Laurens de Man

Op 16 mei *) wordt in de Oude Kerk Soest het eerste orgelconcert gegeven, in een reeks DOK concerten die later dit jaar zullen volgen. Laurens de Man bespeelt die middag het historische orgel en laat werken horen van o.a. Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Niels Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy en hij sluit af met “Ungarescha” een werk van eigen hand.
Programma 16 mei

Laurens de Man (1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij is sinds 2012 pianist van het Chimaera Trio, waarvoor hij regelmatig muziek arrangeert, van Pachelbel tot Mahler. Ook is hij (sinds 2012) hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. “uitmuntend” en “cum laude”) bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann. Vanaf oktober 2017 zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel), welke studie hij in juni 2019 succesvol afrondde.
CV Laurens de Man
www.laurensdeman.nl

*) Door de huidige corona-maatregelen, waar naar verwachting op korte termijn geen verandering in zal komen, kan helaas het orgelconcert van 16 mei a.s. niet worden bijgewoond door publiek. Gelukkig komt Laurens de Man wel spelen en zal zijn concert vanuit de Oude Kerk te horen én te zien zijn via YouTube. De juiste link hiervoor is vanaf zondag 16 mei, 15.30 uur op deze plek  beschikbaar zodat iedereen toch kan genieten van het orgelspel vanuit de Oude Kerk.
Omdat aan de organisatie van de DOKconcerten kosten verbonden zijn, vragen wij de luisteraars van de stream om een vrijwillige bijdrage (met als richtprijs € 7,50) te doneren op NL30 INGB 0009 4453 40 t.n.v. Stichting Kerk en Cultuur “Oude Kerk” Soest (ANBI status). Op deze manier blijft het mogelijk om mooie, kwalitatief goede concerten te blijven organiseren. Onze hartelijke dank alvast.

Foto: Teunis Hol Fotografie