Organist Laurens de Man

Contact

Adres: Torenstraat 1, 3764CK Soest
Email: info@kerkencultuursoest.nl
Telefoon: 035-6035930

Datum

mei 16 2021
Expired!

Tijd

3:30 pm - 4:30 pm

Kosten

€10.00

Labels

Concerten

Orgelconcert Laurens de Man

Op 16 mei wordt het eerste orgelconcert gespeeld in een reeks DOK concerten die dit jaar gehouden gaan worden in de Oude Kerk. Laurens de Man bespeelt het historische orgel en laat werken horen van o.a. Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Niels Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy en hij sluit af met “Ungarescha” een werk van eigen hand.
Programma 16 mei
Laurens de Man (1993) is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij is sinds 2012 pianist van het Chimaera Trio, waarvoor hij regelmatig muziek arrangeert, van Pachelbel tot Mahler. Ook is hij (sinds 2012) hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Hij studeerde piano en orgel (twee masters) en bijvak klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam (predicaat resp. “uitmuntend” en “cum laude”) bij resp. David Kuyken, Jacques van Oortmerssen en Johan Hofmann. Vanaf oktober 2017 zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar (Konzertexamen Orgel), welke studie hij in juni 2019 succesvol afrondde. Meer informatie over Laurens: CV Laurens de Man of www.laurensdeman.nl

Door de huidige corona-maatregelen kan het orgelconcert helaas niet worden bijgewoond door publiek. Gelukkig is Laurens de Man wél te horen én te zien via https://youtu.be/zfzbj1zULEo. Geniet van zijn orgelspel in de Oude Kerk!
Omdat aan de organisatie van de DOKconcerten kosten verbonden zijn, vragen wij de luisteraars om een vrijwillige bijdrage (met als richtprijs € 7,50) te doneren op NL30 INGB 0009 4453 40 t.n.v. Stichting Kerk en Cultuur Oude Kerk Soest (ANBI status). Op deze manier blijft het mogelijk om mooie, kwalitatief goede concerten te blijven organiseren. Onze hartelijke dank alvast.

Audio: Koen van Andel
Foto: Teunis Hol Fotografie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This